Nieuw Record voor Facebook!

Facebook Statistics

Meer dan de helft van alle internet gebruikers heeft een Facebook account!

Facebook heeft recent een nieuw record gevestigd: een miljard gebruikers in één dag! In een post van CEO Mark Zuckerberg vertelt hij dat 1 op de 7 mensen Facebook gebruikt om met hun vrienden en familie in contact te blijven. Dit feit benadrukt Facebook’s positie onder de verschillende sociale netwerken en toont het ongelofelijke bereik over landen en continenten aan.

Wat betekent dit jouw bedrijf

Het enorme bereik van Facebook biedt een overvloed aan kansen voor zowel grote als kleine bedrijven. Met behulp van social media marketing is het bereiken van jouw doelgroep nog nooit zo specifiek en makkelijk geweest. Een recent rapport bevestigd de groeiende status van Facebook onder haar gebruikers en toont aan dat steeds meer mensen social media gebruiken om lokale bedrijven te vinden. Een interessant gegeven hierbij is dat een groeiend aantal gebruikers een reactie verwachten op hun vragen en klachten die geplaatst zijn op het sociale netwerk.

Iets minder dan 1/5 van de totale wereldbevolking is met elkaar verbonden via Facebook.

Een recente aankondiging van Facebook meldt dat er op dit moment zo’n 40 miljoen actieve bedrijfspagina’s zijn voor het MKB. Gericht op deze overweldigende cijfers is Facebook druk bezig om nieuwe functionaliteiten toe te voegen, waaronder een verbeterde chatfunctie voor 1-op-1 gesprekken en nieuwe mogelijkheden om reclames op Facebook nog beter af te stemmen op jouw doelgroep.

Wat dit betekent voor jouw als ondernemer, is dat je de potentie van Facebook niet moet onderkennen. Met meer dan 1 miljard actieve gebruikers per maand is Facebook hét medium bij uitstek om in contact te komen en blijven met jouw doelgroep.

Als MKB bedrijf ook gebruik maken van deze uitgebreide mogelijkheden, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Neem vrijblijvend contact met ons op en bespreek samen met ons de potentie van Facebook voor jouw bedrijf.

[fbcomments]