6 Tips om je conversie ratio te verhogen

laptop website conversie verhogen

Meer verkeer naar je website krijgen en meer contacten en leads vergaren zijn twee punten belangrijke aspecten van het onderhouden van een website, maar hoe krijg je dit het beste voor elkaar? In dit artikel geven wij 6 tips om de conversie ratio van je website een boost te geven:

1. Hou je homepagina zo overzichtelijk mogelijk

Neem eens een kijkje op de websites van Netflix of Dropbox en zie hoe minimalistisch hun pagina’s zijn ingericht. Deze pagina’s zijn gefocust op één doel: het binnenhalen van aanmeldingen. Het gaat in dit geval om extreme gevallen, bij inmiddels bekende partijen. Om ervoor te zorgen dat je homepagina geoptimaliseerd is voor zoekmachines is content vandaag de dag een belangrijk gegeven. Echter, er is hier wel een les uit lezen, namelijk het focussen op één doel. Door je homepagina duidelijk in te richten en met een duidelijke doelstelling in tegenstelling tot een overzicht van al je producten, diensten en nieuwsberichten, kan je meer resultaten boeken en je conversie ratio verhogen.

2. Geef iets weg in ruil voor informatie

Je bent inmiddels vast genoeg websites tegen gekomen die je een gratis e-book of pdf-je aanbieden waarvoor je enkel je e-mailadres hoeft in te vullen, waarna de download-link in je mailbox beland. Iets weggeven in ruil voor een lead klinkt nog niet zo gek toch? Bedenk zelf een soortgelijke actie voor jouw website of branche waarbij je iets toepasselijks weggeeft aan bezoekers in ruil voor het ontvangen je nieuwsbrief en zie je inschrijvingen stijgen.

3. Vraag je bezoekers hoe je ze beter van dienst kan zijn

Door een chatfunctie in je website te verwerken (zoals in die van ons) of simpelweg door het opstellen van een enquête kan je zeeën aan informatie geven. Is er iets wat de bezoeker weerhoudt om zich in te schrijven, de aankoop door te zetten of contact op te nemen?

4. Creëer landingspagina’s

Landingspagina’s zijn net als een homepagina de binnenkomer van je website. Door meerdere landingspagina’s te maken die opgemaakt zijn met een enkel doel kan je je conversie ratio flink verhogen. Let er op dat elke landingspagina uniek is en probeer met behulp van A/B tests verschillende versies uit om tot het beste resultaat te komen.

5. Maak gebruik van Ads om je landingspagina’s te testen

Het testen van landingspagina’s kan nogal lastig zijn. Je krijgt bijvoorbeeld te weinig verkeer naar de pagina’s om werkelijke uitspraken te doen of er is maar een bepaald segment van je doelgroep waar de landingspagina goed voor werkt. Een betere oplossing is om gebruik te maken van Ads. Hiermee stel je niet alleen een veel groter segment van je doelgroep bloot aan de landingspagina, maar kan je met bijvoorbeeld Facebook Ads zelfs landingspagina’s testen per segment.

6. Verwijder de navigatie van je landingspagina’s

Zorg voor zo weinig mogelijk afleiding en een zo’n helder mogelijk doel. De afleiding van de menubalk verlaagd de conversie ratio aanzienlijk en doet af aan de landingspagina. Het verwijderen van het menu doet af aan de zoekmachine-optimalisatie van die pagina. Om dit tegen te gaan kan je twee verschillende versies opzetten: één voor bezoekers die via Google binnen komen en één voor bezoekers die direct naar je website gaan. Zo is de pagina zowel geoptimaliseerd voor zoekmachines als voor het verhogen van de conversie ratio bij directe bezoekers.

Zodra je deze stappen doorlopen hebt ben je al aardig op weg in het verhogen van je conversie ratio. Waarna je verder kan naar het vasthouden van de leads en de uiteindelijke verkoop.

[fbcomments]