SEO Content Optimalisatie

SEO Content optimalisatie is het verbeteren van de inhoud van een pagina op je website. Door het toewijzen van bepaalde zoekwoorden, goed gebruik te maken van headings en meta-tags en het schrijven van relevante content voor je bezoeker zorg je voor een hoge positie in zoekmachines en meer bezoekers naar jouw website.

Stel je belangrijkste zoekwoorden vast

Voor je begint met schrijven is het belangrijk om de belangrijkste zoekwoorden voor die pagina te bepalen. Met behulp van een tool als Google Keyword Planner kan je relevante en gerelateerde zoekwoorden vinden. Zo zorg je ervoor dat je pagina gevonden wordt met de zoekwoorden waar reeds op gezocht wordt door jouw potentiële klanten. Als je een selectie hebt gemaakt van de belangrijkste zoekwoorden begin je met het schrijven van de content. Let er op dat de zoekwoorden terugkomen in de titels, tussenkoppen en tekst van je pagina (met name de eerste paragraaf is erg belangrijk).

SEO content is King

Relevante content is niet alleen voor je bezoekers, maar ook voor zoekmachines steeds belangrijker geworden. Door veel tekst te schrijven die antwoord geeft op de zoekopdracht van je bezoekers en aanzet tot verder lezen zorg je ervoor dat bezoekers niet verder hoeven te zoeken. Zodra bezoekers jouw website goed waarderen, geldt dit vaak ook al voor zoekmachines. Let er dus op dat je verder gaat dan enkel een opsomming van de belangrijkste informatie die ook te vinden is op andere websites, maar geef werkelijk informatie die bijdraagt aan het onderwerp en de zoekwoorden. Oftewel geef effectief antwoord op de mogelijke zoekopdrachten van jouw potentiële klanten/bezoekers en laat de belangrijkste zoekwoorden ‘natuurlijk’ terugkomen in de tekst.

Headings, Titles en Meta-tags

SEO Content optimalisatie heeft zoals reeds gezegd te maken met relevante content waarbinnen de belangrijkste zoekwoorden zijn verwerkt. Voor de verwerking van de belangrijkste zoekwoorden is het van belang deze terug te laten komen in de code van je website. Zo moeten koppen op je pagina binnen zogenaamde H1-tags geplaatst worden en plaats je tussenkoppen in H2-tags. Dit niet alleen om de leesbaarheid voor je bezoekers te verhogen, maar met name omdat zoekmachines jouw website op een andere manier lezen. In de tabel hieronder zijn de belangrijkste tags opgenomen en kan je in een oog opslag zien waar je op moet letten bij het schrijven en optimaliseren van content.

TagsFunctieSEO Content Optimalisatie Tip
TitleTitel van de pagina. Deze verschijnt in de titelbalk van je webbrowser.Een optimale titel is tussen de 70 en 80 karakters.
DescriptionBeschrijving van de inhoud van je pagina. Verschijnt in zoekmachines onder de titel van je pagina.Maximaal 156 karakters, waarbinnen de belangrijkste zoekwoorden voor jouw website nogmaals naar voren komen.
KeywordsZoekwoorden die van belang zijn voor je pagina.Gebruik voornamelijk combinaties van de belangrijkste zoekwoorden.
Headings (H1,H2,H3)Het aangeven van koppen en tussenkoppen in je tekst.Door koppen toepasselijk te gebruiken wordt de leesbaarheid voor zowel bezoekers als zoekmachines verbeterd. LET OP: Gebruik geen H2 als H1 nog niet gebruikt is, etc.