Hoog in Google ranken? Het kan met deze tips!

Je hebt een mooie website die er goed uitziet, maar die niet te vinden is in zoekmachines. Gevonden worden in Google gaat niet vanzelf. Door te letten op een aantal belangrijke punten zal je zien dat ook jij hoger kan komen in Google. Hoog ranken in Google lukt vaak al wel met je bedrijfsnaam, maar hoe krijg je dit voor elkaar met andere zoekwoorden die relevant zijn voor je organisatie?

Gebruik van efficiente zoekwoorden

Het toepassen van relevante zoekwoorden is belangrijk om beter te scoren in Google. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld de Keyword Tool website kan je gerelateerde zoekwoorden vinden die relevant zijn voor jouw organisatie. Let er hierbij op dat je zoekwoorden niet te algemeen zijn. Ben je bijvoorbeeld een loodgieter, ga er dan niet voor om hoog in Google te komen met dat zoekwoord, maar wees specifieker, zoals bijvoorbeeld beste loodgieter in hilversum. Met deze zoekopdracht ben je niet alleen meer gefocust op jouw potentiële doelgroep, maar ook relevanter voor de gebruiker van Google. Iemand die een loodgieter zoekt maar niet uit de buurt komt, zal namelijk snel weer van jouw website vertrekken.

Beter gevonden worden door een geoptimaliseerde website

Hoger in Google

Nu je weet met welke zoekwoorden je hoog in Google wil ranken, maak je een pagina aan met deze naam. Voor nu zullen we gebruik maken van ons voorbeeld: beste loodgieter in hilversum. Om ervoor te zorgen dat deze pagina hoog in Google rankt, zullen we de belangrijkste methodes stuk voor stuk behandelen:

Zoekmachine vriendelijke URL

Zorg ervoor dat je URL (het adres van de website) bestaat uit je zoekwoorden. Omdat de zoekopdracht al terugkomt in het adres van de pagina zal Google je pagina als relevant beoordelen en hoger in Google ranken.

Titel(s)

Maak gebruik van pakkende titels die stimuleren om verder te lezen en waarin de zoekwoorden voorkomen. Laat de bezoeker direct zien dat ze aan het juiste adres zijn gearriveerd. Ditzelfde geldt voor tussenkoppen. Zorg ervoor dat deze in een oog opzicht laten zien waar je pagina over gaat en aanzetten tot lezen.

Eerste Alinea

Veel bezoekers kijken al niet verder dan titels, doen ze dit wel, dan scannen ze vaak snel de eerste alinea van de pagina om te zien of de pagina antwoord geeft op hun zoekopdracht. Door de belangrijkste zoekwoorden nogmaals terug te laten komen in de alinea en hier een pakkende tekst van te maken die de lezer aanzet tot verder lezen zal Google jouw website hoger ranken.

Afbeeldingen

Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van een pagina. Niet alleen als ‘eye-catcher’ doen deze het goed, maar ook op afbeeldingen wordt steeds vaker gezocht in Google. Zorg ervoor dat de afbeelding geoptimaliseerd is voor het internet. Dit houdt in dat de afbeelding snel moet laden (kleine bestandsgrootte heeft) en dat de ‘titel- en alt-tags’ ingevuld zijn met relevante zoekwoorden.

Links

Voor je pagina is het ook van belang dat je refereert aan andere pagina’s in je tekst. Dit geldt zowel voor interne links (andere pagina’s op jouw website) als externe links (pagina’s op andere websites). Door artikelen onderling naar elkaar te laten verwijzen wordt de relevantie van het artikel verhoogt.

Door het opvolgen van deze tips kan het niet anders dan dat je pagina hoog in Google zal ranken. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je website hoog in Google rankt. Weten wat wij voor je kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak. Ontvang gratis tips en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Wat je beter niet kan doen

We hebben je verteld wat je vooral wel moet doen, maar er zijn ook een aantal zaken die je vooral niet moet doen.

Geen content kopiëren

Kopieer niet de inhoud van andermans website en plaats deze op die van jezelf. Zoekmachines zullen herkennen dat je inhoud van andere kopieert en je website hiervoor strafpunten geven.

Links vanaf andere websites

In dit onderwerp zit nog het meeste gevaar. Niet iedere site waar je een link vanaf krijgt wordt namelijk even goed beoordeeld door zoekmachines. Het kan zelfs zo zijn dat links vanaf bepaalde websites voor een negatief resultaat kunnen zorgen.

“Dingen proberen”

Het lukwegraak maar ‘proberen’ hoog in Bing of Google te komen kan net zoveel negatief effect hebben als de foutieve linkjes. Laat je daarom adviseren door een SEO Marketing Expert alvorens je begint met optimaliseren van je website.

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Het is te begrijpen dat je door alle details het overzicht verliest. Het is daarom goed om je te laten informeren over de mogelijkheden voor het optimaliseren van jouw website zodat deze hoog in Google komt.

Onze SEO Marketing Experts hebben al honderden websites geoptimaliseerd en staan klaar om jou persoonlijk op weg te helpen. Heb je zorgen over onze expertise? Geen zorgen! Niet goed, geld terug!

Nodig ons uit voor een kop koffie en vrijblijvend advies.