,

WooCommerce: De 6 stappen die je moet nemen wanneer je een product verwijderd.

404 page not found. Je herkent deze foutcode vast en zeker, maar je zult je er niet altijd bewust van zijn dat jij de oorzaak bent van deze foutcode. Google ziet dit soort foutcodes liever niet en indien je website deze wel heeft kom je niet hoger in google.

Desondanks dat je eenvoudig in WooCommerce producten kan verwijderen betekent dit niet dat je dit zou moeten doen. Eigenlijk zou je deze 6 stappen moeten nemen om een product te verwijderen uit je assortiment.

Laat de URL bestaan.

Wanneer je een product uit je WooCommerce webshop verwijderd is de pagina niet langer zichtbaar voor je bezoekers en Google. Doodzonde, want ook al heb je het product niet langer op voorraad of in je assortiment, Google heeft deze pagina gevonden en geïndexeerd voor je. Dit betekent dat potentiële klanten die naar je product zoeken terechtkomen op een 404 pagina van je website.

Zoek relevante producten en link daarna.

Klanten die je product via google gevonden hebben zijn waarschijnlijk geïnteresseerd in producten die relevant zijn aan het product wat ze zochten. Je hebt de keuze om handmatig te linken naar relevante producten of kan dit automatisch doen door een handige plugin.

404/301 is een geweldige plugin precies voor dit doel. Je vindt hem Woo.