Acquisitie 2.0

Koude acquisitie is verleden tijd

Koude acquisitieKoude acquisitie, het onderwerp dat iedere ondernemer bezig houdt. Doe je dit zelf? Neem je een team met binnendienst-medewerkers in dienst? Of besteed je dit uit aan een externe partij? Zelf ben je waarschijnlijk druk genoeg met besturen van je organisatie. Je komt dan al snel uit op het in dienst nemen van één of twee binnendienst-medewerkers die zich storten op koude acquisitie.

Deze medewerkers krijgen een lijst voorgeschoteld met nummertjes die ze moeten bellen. Telefonisch kloppen op de spreekwoordelijke voordeur met de vraag of men behoefte heeft aan het product of de dienst die je organisatie aanbiedt. Ik hoef je niet te vertellen dat de conversie van koude acquisitie laag is. Gemiddeld komt er uit 100 telefoongesprekken 3 tot 6 afspraken,  van deze 3 tot 6 procent wordt minder dan 30% klant. Zoals je ziet, wordt het niet voor niets ‘koude acquisitie’ genoemd.

Hoe ideaal zou het zijn dat klanten bij jou op de deur kloppen voor het afnemen van diensten en dat je geen tijd en geld meer hoeft te verspillen aan koude acquisitie? Acquisitie 2.0 is precies dat. Gevonden worden door klanten die jouw organisatie zoeken!

Hoe werkt acquisitie 2.0?

Met #acquisitie2.0 zorg je er voor dat je wordt gevonden in plaats van dat je zoekt. Een goede doelgroepanalyse vooraf is het fundament hiervoor.

  • Welke dienst biedt je aan?
  • Aan welke doelgroep biedt je deze dienst aan?
  • Waar zoekt deze doelgroep naar de oplossing voor hun probleem?

Gevonden worden op de plekken waar je doelgroep zoekt is het belangrijkste van #acquisitie2.0. SEO Marketing Experts zijn experts op het verhogen van zichtbaarheid op internet zodat je doelgroep jouw organisatie kan vinden.

Hogere tevredenheid en kostenbesparend

De nieuwe manier van acquisitie geeft een hogere tevredenheid naar klanten. Je nieuwe klanten zijn immers blij jouw organisatie gevonden te hebben en dat jij niet één van de vele ‘vervelende’ organisaties bent die op de spreekwoordelijke deur kloppen om hun diensten of producten te verkopen.

Daarnaast is deze methode ook nog eens kosten besparend. Voor de fractie van de kosten van één binnendienst-medewerker creëert, beheert en rapporteert SEO Marketing Experts een volledige campagne. Eigenlijk zijn wij uw binnendienst-medewerkers buitenshuis voor een fractie van de kosten en met een veel hoger rendement.

Overtuigd? Start direct met een gratis SEO check. Nog niet volledig overtuigd? Nodig ons uit voor een kop koffie.

[fbcomments]