6 landing pagina’s fouten en hoe ze te voorkomen
Als je je marketing goed doet, komen bezoekers in grote getallen naar je landing pagina’s. Een landing pagina is dan ook cruciaal en veelal de eerste echte kennismaking van bezoekers met je merk. Deze eerste ervaring is waar je bezoekers over zullen praten op social media, en je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.
Maar een goede landing pagina heeft niet enkel als doel indruk te maken op je bezoekers, maar is tevens een groot onderdeel van SEO (zoekmachine-optimalisatie). Een goede landing pagina die converteert leidt namelijk veelal tot een hogere positie in Google. Een slechte landing pagina daarentegen kan nadelig zijn voor je positie en zelfs je gehele website op het spel zetten.
Wij willen je met dit artikel helpen om ervoor te zorgen dat je landing pagina’s voldoen aan de eisen. De volgende dingen moeten in ieder geval op orde zijn:
Pagina snelheid
De snelheid van je pagina is voor landing pagina’s nog belangrijker dan anders. Zodra iemand op een link klikt, heb je maar een kleine kans om de bezoeker te laten converteren. Je pagina’s moeten daarom binnen 1-3 secondes geladen zijn. Langer dan dat en de kans dat ze afhaken is erg groot. Maak gebruik van Google’s Page Speed Insights om te kijken of jouw landing pagina’s voldoen.
Laat duidelijk het doel van de pagina zien
Als de bezoeker op de pagina is, moet je met een zo duidelijk mogelijke call-t0-action het doel van de pagina laten zien. Presenteer je aanbod en de wijze waarop zij hier gebruik van kunnen maken. Als ze niet direct begrijpen wat jij van ze wilt en wat zij van jouw krijgen, zijn ze geneigd je pagina net zo snel weer te verlaten.
Vermijd afleiding
Rommelige en onduidelijke landing pagina’s helpen je bezoekers niet te converteren. Plaats geen aanvullende links naar andere aanbiedingen, en prop je pagina niet vol met ander marketing materiaal. Je landing pagina heeft één enkel doel: het genereren van leads. Keep It Simple & Stupid.
Reviews en ander ‘social bewijs’
Uitstekende landing pagina’s presenteren hun boodschap op de volgende manier:
- Dit is mijn product en bedrijf
- Dit is wat je ontvangt en de voordelen die je hier uit haalt
- Om dit te ontvangen, volg je deze instructies
- Hier is bewijs dat de resultaten echt zijn, zoals aangeprezen.
Bewijs in de vorm van reviews en getuigenissen zijn van essentieel belang. Weinig mensen zijn bereid een aanbod op het eerste gezicht te vertrouwen. Zij willen zien dat andere het proces al eerder met zijn succes zijn doorlopen.
Zorg ervoor dat de CTA werkt!
Wat je CTA ook is, zorg ervoor dat de actie leidt tot de verwachte resultaten. Formulieren moeten duidelijk en functioneel zijn. Download links moeten altijd werken en verkopen moeten juist afgehandeld worden. Het vertrouwen van een bezoeker schaden na het doorlopen van je CTA zorgt gegarandeerd voor problemen.
Laat ze niet zomaar gaan
Wat als ze niet op je eerste aanbod ingaan? Laat ze niet weggaan zonder ze nog nogmaals iets aan te bieden, bijvoorbeeld een inschrijving voor je nieuwsbrief. Let wel, dat je niet té opdringerig overkomt en niet Google’s regels schendt. Bezoekers vasthouden met een vervelend javascriptje is een goede manier om je website verbannen te krijgen in Google.
Je landing pagina is de spil tussen een nieuwsgierige bezoeker en een geconverteerde klant. Zorg ervoor dat je landing pagina’s zo goed mogelijk zijn en neem deze tips ter harte.
Bron: http://www.socialmediatoday.com/marketing/6-landing-page-mistakes-you-want-avoid-any-cost