Twitter Cards: De Beste Manier om je Website te Presenteren op Twitter

Twitter Website Cards

Vorig jaar heeft Twitter een nieuwe functie geïntroduceerd om meer bezoekers naar je website te trekken, namelijk Twitter Cards. Deze zogeheten Twitter Cards maken links naar jouw website visueel aantrekkelijker en stellen je in staat informatie mee te sturen met elke tweet. Denk hierbij aan een afbeelding, video, of een korte samenvatting van de inhoud van de pagina. Door deze nieuwe techniek te implementeren in je website kan je jezelf beter presenteren op Twitter, meer bezoekers naar je website krijgen en uiteindelijk meer conversies realiseren.

Om erachter te komen wat deze Twitter Cards nu precies zijn en op welke manier deze het beste te implementeren zijn lees je snel verder.

Twitter Cards

Met Twitter Cards kan je foto’s, video’s en andere content toevoegen aan je tweets. Door tekstuele context te geven, een pakkende afbeelding te plaatsen of een duidelijke knop toe te voegen geef je mensen meer inzicht in de informatie die zij zullen vinden zodra ze de link volgen.

Op dit moment zijn er 7 verschillende soorten Twitter Cards te gebruiken.

Summary Card: Deze standaard Twitter Card toont de Titel, Omschrijving, Miniatuur en Twitter-account gegevens.

Summary Card with Large Image: In principe gelijk aan de Summary Card, maar dan met een grote afbeelding in plaat van een miniatuur.

Photo Card: De Photo Card toont enkel een grote foto.

Gallery Card: Deze Twitter Card laat een collectie van foto’s zien

App Card: Toont de download pagina van een app, inclusief: naam, beschrijving, prijs en icoon.

Player Card: Toont audio of video.

Product Card: Laat productinformatie zien, waaronder: naam, beschrijving, prijs en voorraad.

Voor elke situatie is er dus wel een Twitter Card te vinden. Zo kan je voor verschillende pagina’s verschillende Twitter Cards gebruiken of de verschillende soorten Twitter Cards uitproberen en bekijken welke Card de beste resultaten levert voor jouw website.

Verhoog het aantal bezoekers

Alhoewel Twitter meent dat het geven van een voorproefje ervoor zorgt dat mensen sneller geneigd zijn de link te volgen, hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Als mensen al een idee hebben van wat er op de website te vinden is, of als er teveel informatie wordt meegegeven kan dit mensen ervan weerhouden om de link te volgen. Zorg er dus voor dat je Twitter Cards duidelijk en pakkend zijn en niet enkel bestaan uit korte samenvattingen van de pagina.

Let op: Alhoewel het gebruik van Twitter Cards ervoor zorgt dat er altijd extra informatie wordt meegezonden, worden de Twitter Cards standaard niet ‘uitgevouwen’ weergegeven. Oftewel mensen zullen eerst op “overzicht weergeven” moeten klikken voordat de Twitter Card in zijn volledigheid getoond wordt. Zorg er dus voor dat je boeiende tweets schrijft die mensen overhalen om hier op te klikken.

Door gebruik te maken van Twitter Card Analytics kan je bijhouden hoe goed je tweets het op dit moment doen. Hierdoor kan je erachter komen welke Twitter Cards het beste voor je werken, welke content je volgers het meeste aanspreekt (aantal kliks en retweets), en welke mensen het meest invloedrijk zijn geweest in het delen van jouw content.

Twitter Cards Analytics

Implementeer ze vandaag nog!

Overgehaald om Twitter Cards te implementeren in je website? Gelukkig zijn de Cards gemakkelijk en snel toe te voegen aan je website en hoef je er daarna in principe niet meer naar om te kijken. Als jouw website op het populaire CMS WordPress draait dan is de populaire plugin Yoast  een van de gemakkelijkste en snelste manier om Twitter Cards te implementeren.

Installeer de plugin WordPress SEO by Yoast en navigeer naar Sociaal. Vervolgens kan je bij het tabblad Twitter aan geven dat je de Twitter Card functionaliteit wilt activeren en een keuze maken uit de Summary of Summary with Large Image Card.

Wil je meer controle over het type Card dat gebruikt moet worden bij bijvoorbeeld pagina’s, blogposts of portfolio pagina’s dan is de plugin JM Twitter Cards het beste alternatief. Deze plugin ondersteund alle type Twitter Cards en geeft je per pagina instellingen om de Twitter Card naar keuze te activeren.

Om de Twitter Cards vervolgens te testen en de functionaliteit te valideren bij Twitter moet je een willekeurige pagina van je website (niet de hoofdpagina, maar bijvoorbeeld een blogpost) invullen in de Twitter Card Validator. De tool zal nu een voorbeeld geven van de Twitter Card en aangeven dat de code correct gevonden is in je website. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan zal deze tool dit aangeven en vertellen welke acties er ondernomen moeten worden om dit probleem te verhelpen. Mocht je er onverhoopt toch niet uitkomen? Laat het dan weten in de reacties of stuur ons een bericht via Twitter.

[fbcomments]