
Je bezoekt deze webpagina omdat je er van bewust bent dat het aanmelden van je URL bij Google er voor zorgt dat je website sneller wordt gevonden. Dat klopt! Op termijn zal je website vanzelf door Google worden geindexeerd omdat er op een andere webpagina de url van je website wordt vermeldt. Maar als je, net zoals menig ondernemer of blogger, je website snel bovenaan wilt hebben dan meldt je de website url aan bij Google.
Dat aanmelden van je URL kan via bovenstaande link. Maar wacht heel even.
3 Tips voordat je je website aanmeldt bij Google.
XML Sitemap.
Zorg voor een XML sitemap op je website. Een XML sitemap is te vergelijken met een index van een boek. Hiermee laat je aan de zoekmachine precies zien waar alle pagina’s staan. Dit zorgt er voor dat Google alle pagina’s van je website kan indexeren.
404 redirect.
Google houdt niet van websites met foutmeldingen. Wanneer jij veel blogt of een kleine webshop beheerd is de kans aannemelijk dat je wel eens een pagina verwijderd. Wanneer Google deze pagina al geindexeerd heeft en een bezoeker deze pagina via Google bezoekt, geeft je website een 404-melding “pagina niet gevonden”. Door deze melding kan Google je minder hoog in google laten uitkomen. Voorkom dit met een 404-redirect plugin.
Voldoende content op je pagina.
Google is net een mens. Als je voldoende interessante content op je pagina hebt is de kans aannemelijker dat je meer leest en daarmee dus interessanter bent voor een potentiële bezoeker. Korte pagina’s waar mensen al snel wegklikken geeft Google het idee dat jouw pagina niet interessant is en zet je pagina’s daarom lager in google. Zorg dus voor interessante content, welke mensen graag lezen.
Als je meer tips wilt lezen om hoger in Google te komen. Klik dan hier.
Klik hier om je URL bij Google aan te melden.